I MiXR afholdes der mange workshops og begivenheder med fokus på de nye teknologiske muligheder indenfor visuelle medier.

En workshop hvor blandt andre virksomheden MANND og VIA University College havde inviteret modebranchen til et kig på nye teknologier. Dagens Virtual Production photo shoot med modefirmaet OUR SHIFT og fotograf Alex Kristensen var et hit. Med Virtual Production kan der skiftes location rundt om modellen via bagskærmen og skydes flotte færdige billeder direkte op af skærmen.

Media City Odense afholdte i samarbejde med Filmby Aarhus en 'mediebrunch', der omhandlede de nye teknologiske muligheder indenfor forskellige teknologier. Arrangementet bød på oplæg fra MiXR's samarbejdspartner, MANND.

Rotarys Aarhusafdeling kom til aftenworkshop til præsentation af nye teknologier og mulighed for at prøve udstyr med efterfølgende netværking og forplejning.
Deltagerne fik oplæg om Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, 3D-scanning og 360graders videoproduktion.

 

Workshoppen var en af flere såkaldte Impact Tours rundt i Aarhus for de mere end 1.500 medieforskere fra
hele verden, der kom til ECREA i Aarhus.
Workshoppen blev afholdt i forlængelse af ECREAS dagsprogram fredag den 21. oktober. Med oplæg om MiXR
og præsentationer af virksomhederne MANND, AATE VR og Rokokos produktioner, samt efterfølgende
mulighed for at netværke og møde producenter og medieforskere fra mange forskellige lande.

Dette hackaton omhandlede brug af computerprogrammet MetaHuman, der kan generere fotorealistiske avatars, som kan bruges i en bred vifte af kreativt digitalt indhold.
Deltagerne blev undervist af en projektmedarbejder og en softwareingeniør fra MiXRs virksomhedspartner MANND. Først fik alle en introduktion til selve teknologien og programmet MetaHuman og alle skulle derefter lave bud på MetaHumans enten alene eller sammen.

Workshoppen omhandlede, hvordan man effektivt kan bruge Virtual Reality/VR i sundhedssektoren til forskellige læringsprogrammer.
For eksempel on boarding eller øvelse af specifikke opgaver for sygeplejersker, tandlægeassistenter og lignende.
De deltagende virksomheder fik undervisning i virksomheden AATE VRs forskellige VR læringsscenarier og fik selv til opgave at lave storyboard for et VR læringsscenarie i deres egen virksomhed.

Workshoppen var et netværksarrangement med oplæg om forskellige nye teknologier og undervisning i brug af teknologien Motion Capture for alle XR interesserede.
De blev budt velkommen af XR Cirkles organisator Daniel Bang Rothmann, derefter var der præsentation af MiXR og forskellige teknologier ved projektleder Theresa Valbæk, herefter undervisning i brugen af Motion Capture ved virksomheden Rokoko og MoCap-ekspert Niels Konrad og til sidst networking.

Deltagerne fik en præsentation på storskærm om teknologien Motions Capture, teknologiens historie og anvendelsesmuligheder og demonstration af udstyr og software. Efter frokost kom de tilbage i labbet, hvor deltagerne resten af workshoppen kunne arbejde med egne Motion Capture projekter hjulpet på vej af workshoppen underviser Niels Christian Konrad Bisgaard.

Maria Herholdt Engermann fra MiXRs virksomhedspartner MANND underviste deltagerne på storskærm om teknologien Augmented Reality, teknologiens historie og anvendelsesmuligheder og demonstration af udstyr og software og deltagerne kunne arbejde på egen hånd med Augmented Reality og diverse andre teknologer som Virtual Reality og 3D-scanning.

 

Deltagerne fik en præsentation på storskærm om VR Operaen og teknologiens anvendelse til opera-produktion og deltagerne kunne få en smagsprøve på VR Operaen med VR-head set på.

Deltagerne fik en præsentation fra VR firmaet, MANND, på storskærm om Virtual Reality, Augmented Reality og Virtual Production teknologiernes muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation og spil og derefter undervisning i, hvilke særlige teknikker og kompetencer VR, AR og VP kræver og mulighed for at opleve forskellige VR Rejseoplevelser, som var dagens VR tema.

 

Deltagerne fik en præsentation på storskærm om Motion Capture og teknologiens muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation og spil og derefter undervisning i, hvilke særlige teknikker og kompetencer skuespil i Motion Capture dragter kræver. Skuespiller, Alex Lehmann, demonstrerede, hvordan griber skuespil an iført Motion Capture dragter. 

Firmaerne AATE VR og USE underviste på workshoppen i VR og Motion Capture. Deltagerne, som primært var undervisere fra VIA University College, fik også mulighed for selv at prøve kræfter gear indenfor VR og Motion Capture. 

Deltagerne fik en præsentation fra firmaet Motion Capture firmaet, Rokoko, på storskærm af Motion Capture og teknologiens muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation, spil og Extended Reality/XR.

Deltagerne til Open Lab fik en præsentation på storskærm om Virtual Reality, Augmented Reality, Mixed Reality og Virtual Production teknologiernes muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation og spil og derefter undervisning i, hvilke særlige teknikker og kompetencer VR, AR, MR og VP kræver og mulighed for at prøve alle teknologierne via MiXRs udstyr.

Se billeder fra Open Lab XR

Deltagerne på Open Lab fik en præsentation på storskærm af Motion Capture og teknologiens muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation, spil og Extended Reality.

I MiXR produceres Motion Capture med udstyr fra det danske firma Rokoko. Udstyret består af Motion Capture-dragter i S, M og L med sensorer i og computere med licens til og set ups, der kan opfange sensorernes bevægelser og omdanne dem til animation – og under workshoppen kunne deltagerne selv prøve at have Motion Capture-dragterne på og lave optagelser og derefter bearbejde optagelserne.

Med taler, gæster og demonstration af udstyr blev Filmby Aarhus' hotspot for nye teknologier, MiXR Lab, officielt åbnet den 16. marts 2022. Til åbningen kom mere end 100 gæster, her i blandt virksomheder, forskere og samarbejdspartnere, der prøvede kræfter med både Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality og Motion Capture.

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Fotos: Alexander Håkansson

Den 18. november 2021 afholdt vi, i samarbejde med virksomhederne MANND, Kong Orange og Wiredfly, workshop i photogrammetry. Workshoppen var vores første MiXR-arrangement, hvor deltagerne fik masser af viden og hands-on erfaring med photogrammetry.

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Fotos: MANND