MiXR afholder workshops, events og andre aktiviteter med fokus på nye teknologier indenfor blandt andet film, TV, spil og XR. 

En workshop hvor blandt andre virksomheden MANND og VIA University College havde inviteret modebranchen til et kig på nye teknologier. Dagens Virtual Production photo shoot med modefirmaet OUR SHIFT og fotograf Alex Kristensen var et hit. Med Virtual Production kan der skiftes location rundt om modellen via bagskærmen og skydes flotte færdige billeder direkte op af skærmen.

MiXR og Media City Odense havde inviteret 20 virksomheder fra mediebranchen til formiddagsworkshop om nye teknologier i medieproduktion. Workshoppen bød blandt andet på oplæg fra  MiXR´s virksomhedspartner MANND.

Virksomhedsledere i Rotary Aarhus kom til aftenworkshop i MiXR med præsentation af nye teknologier, afprøvning af udstyr, netværking og let forplejning.
Deltagerne fik oplæg om teknologierne Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality, 3D-scanning og 360graders videoproduktion.

 

MiXR workshoppen var en af flere aktiviteter rundt i Aarhus for de mere end 1.500 medieforskere på forskerkonferencen ECREA i Aarhus.
Workshoppen blev afholdt i forlængelse af ECREAS dagsprogram fredag den 21. oktober. Med oplæg om MiXR og præsentationer ved MiXRs virksomhedspartnere MANND, AATE VR og Rokoko, samt efterfølgende mulighed for at netværke og møde producenter og medieforskere fra mange forskellige lande.

Dette hackaton omhandlede brug af computerprogrammet MetaHuman, der kan generere fotorealistiske avatars, som kan bruges i en bred vifte af kreativt digitalt indhold.
Deltagerne blev undervist af en projektmedarbejder og en softwareingeniør fra MiXRs virksomhedspartner MANND. Først fik alle en introduktion til selve teknologien og programmet MetaHuman og alle skulle derefter lave bud på MetaHumans enten alene eller sammen.

Workshoppen omhandlede, hvordan man effektivt kan bruge Virtual Reality/VR i sundhedssektoren til forskellige læringsprogrammer.
For eksempel on boarding eller øvelse af specifikke opgaver for sygeplejersker, tandlægeassistenter og lignende.
De deltagende virksomheder fik undervisning i MiXRs virksomhedspartner AATE VRs forskellige VR læringsscenarier og fik selv til opgave at lave storyboard for et VR læringsscenarie i deres egen virksomhed.

Workshoppen var et netværksarrangement med oplæg om nye teknologier og undervisning i brug af teknologien Motion Capture for alle interesserede i MiXRs og fællesskabet XR Cirkles netværk.
Deltagerne blev budt velkommen af XR Cirkles organisator Daniel Bang Rothmann, derefter var der præsentation af MiXR og forskellige teknologier ved projektleder Theresa Valbæk, herefter undervisning i brugen af Motion Capture ved virksomheden Rokoko og MoCap-ekspert Niels Konrad og til sidst networking.

Deltagerne fik en præsentation på storskærm om teknologien Motions Capture, teknologiens historie og anvendelsesmuligheder og demonstration af udstyr og software. Efter frokost arbejdede deltagerne med egne Motion Capture projekter hjulpet på vej af workshoppen underviser Niels Christian Konrad Bisgaard fra MiXRs virksomhedspartner Rokoko.

Maria Herholdt Engermann fra MiXRs virksomhedspartner MANND underviste deltagerne om teknologien Augmented Reality, teknologiens historie og anvendelsesmuligheder og demonstration af udstyr og software og deltagerne kunne arbejde på egen hånd med Augmented Reality og diverse andre teknologer som Virtual Reality og 3D-scanning.

 

Deltagerne fik en præsentation af en VR opera under produktion og eksempler på Virtual Reality teknologiens muligheder. Deltagerne fik en smagsprøve på VR operaen med VR-head sets og havde desuden mulighed for at se mere detaljeret arbejde med opsætning af VR. Der var desuden en let forplejning til netværking på tværs af de fremmødte film, TV, spil og XR-producenter. 

Deltagerne fik en introduktion ved MiXR´s virksomhedspartner MANND, til teknologierne Virtual Reality, Augmented Reality og Virtual Production. Herunder særlig fokus på teknologiernes muligheder indenfor produktion af film, TV og spil, med mulighed for at opleve forskellige VR oplevelser.

 

Deltagerne fik en introduktion til teknologien Motion Capture og teknologiens muligheder indenfor produktion af især film, TV og spil. Herunder undervisning i, hvilke særlige teknikker og kompetencer skuespil i Motion Capture dragter kræver. Skuespiller, Alex Lehmann, demonstrerede, hvordan skuespil gribes an iført Motion Capture dragter. 

MiXRs virksomhedspartnere AATE VR og Rokoko underviste i produktion med VR og Motion Capture indenfor film, TV g spil. Deltagerne fik mulighed for selv at prøve kræfter med VR og Motion Capture, både ved afprøvning af udstyr og udvikling af indhold.

Deltagerne fik en introduktion til teknologien Motion Capture ved MiXRs virksomhedspartner Rokoko og teknologiens muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation, spil og Extended Reality/XR.

Deltagerne fik en introduktion til Virtual Reality, Augmented Reality og Virtual Production og teknologiernes muligheder indenfor produktion af især film, TV, animation og spil, med mulighed for selv at afprøve udstyr og udvikling indhold med VR, AR og VP.

Med taler, gæster og demonstration af udstyr blev Filmby Aarhus' lab for nye teknologier, MiXR, officielt åbnet den 16. marts 2022. Til åbningen kom mere end 100 gæster, her i blandt virksomheder, forskere og samarbejdspartnere, der prøvede kræfter med både Virtual Production, Virtual Reality, Augmented Reality og Motion Capture.

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Billede fra MiXR-åbning

Fotos: Alexander Håkansson

Den 18. november 2021 afholdt MiXR´s virksomhedspartnere MANND, Kong Orange og Wiredfly, workshop i photogrammetry. Workshoppen var første MiXR-arrangement, og deltagerne fik viden og hands-on erfaring med at producere kreativt digitalt indhold med photogrammetry.

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Billede fra Photogrammetry Jam

Fotos: MANND